Username:    Password:       Signup |  Forgot Password?
Főmenü

Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]
Pénz és karrier 2021
KOS


A Kos számára ugyan tartogat kiváló lehetőségeket karrier- és pénzügyi szempontból a 2021-es év, azonban nem szabad feledni, hogy ahelyett, hogy a vakszerencsében bízna, jobban teszi, ha elemezi az aktuális helyzetét, s a levont következtetések fényében hozza meg a döntését. Noha végső karriercéljait még nem feltétlenül éri majd el a Kos, arra azért remek lehetősége van, hogy jelentős előrelépést érjen el, különösen akkor, ha határozott a céljait illetően. A nagyobb célokhoz természetesen nagyobb kihívások és erőfeszítések árán lehet majd eljutni, de ez nem kell, hogy megrémítse a Kost, hiszen szerencsére bőven ellátta őt az élet tehetséggel, belső erővel és kitartással. Másfelől viszont érdemes lehet kifejezetten aktívan részt venni most a munkahelyi szociális életben, hiszen számos olyan tapasztalatot és szociális kötődést szerezhet meg ilyen módon, amely később segítheti őt az előrébb jutásban.


BIKA


A Bika számára a karriercélok ezúttal koránt sem lesznek elérhetetlen távolságban, azonban arra kell számítania, hogy - különösen az év első felében - elfoglaltabb lehet, mint általában. Mindez azt is jelenti, hogy érdemes lesz kialakítania egy olyan életvitelt, ami mellett jut elegendő ideje a munkára is, a magánéletére is, és persze alkalomadtán némi szórakozásra, kikapcsolódásra is. Nagy szerencse, hogy a Bika kellő kreativitással és nagyszerű szervezőkészséggel képes lesz nemcsak magát a munkahelyi feladatait rendszerezni, de egyúttal összeegyeztetni mindazokat a teendőket, amelyekkel nap mint nap szembe kell néznie. Meglehet, hogy elérkezik az ideje annak, hogy valamilyen fontos döntést hozzon meg a munkájával kapcsolatosan, amelynek során akár nagyobb felelősséget is kell vállalnia - cserébe persze jobb körülményeket vagy anyagi megbecsülést is kaphat. Éppen ezért meggondoltan kell majd dönteni, ha elérkezik az ideje.

IKREK


Az Ikrek életében a hivatása ezúttal valószínűleg nem okoz majd nagyon nagy kihívást, hiszen amennyiben már megtalálta azt a munkát, amelyhez jól ért, semmi sem választhatja el őt a sikertől. Akkor sem kell persze aggódnia, ha éppen állást keres, vagy váltáson gondolkozik, ilyen esetben viszont talán egy kicsit több utánajárást és akár önképzést is igényelhet a "munka-projekt". Amennyiben nehézségek fordulnak elő a karrierjében, munkahelyi életében, úgy az feltehetőleg az év utolsó heteiben, hónapjaiban fordulhat elő. Ezt a némileg stresszesebb időszakot jó lesz majd kipihenni, és nagyon fontos lehet az is, hogy legyenek olyan célok, amelyek lelkesítik őt akkor is, amikor már úgy tűnik, a kelleténél több erőfeszítést kíván meg tőle a munka. Talán még jobb, ha előre felkészül olyan technikákkal - akár kreatív tevékenységgel vagy hobbikkal -, amelyek segítik őt a stresszel való megküzdésben.

RÁK


A 2021-es év karrierszempontból igazán bizakodásra adhat okot a Rák számára, különösen akkor, ha kamatoztatni tudja a kreativitását, és képes felismerni azokat a helyzeteket, amelyekben valóban van lehetőség. Meglehet azonban, hogy egy-egy hiú ábránd eltéríti őt azoktól a céloktól, amelyek valóban gyümölcsözőek lehetnének, s amelyekért érdemes volna küzdenie - éppen ezért rendkívül fontos az, hogy mindig logikusan is áttekintse a terveit, és elemezze az aktuális helyzetét, lehetőségeit, potenciális nyereségét. Ennek hiányában sajnos eléggé félre tudnak siklani a dolgok, ugyanakkor ha valaki tisztában van saját lehetőségeivel, akkor jobban át tudja látni azt is, hogy miben van szüksége változásra, és melyek azok a dolgok, amelyekben esetleg fejlődnie kellene még. Érdekes fejlődési lehetőség az is, ha tájékozottságát, logikáját próbálja élezni, hiszen ezáltal olyan komplex kompetenciákra is szert tehet a jövőben, amelyek az életnek számos területén, s nemcsak a karrierkében segítik majd.

OROSZLÁN


Az Oroszlán számára a munkahelyi élet csupa élénk, gyakorta akár izgalmas esemény sorozata lehet, s mindebben nagyon nagy szerepe lehet annak, hogy ezúttal e jegy szülötte a szokottnál is könnyebben beilleszkedhet a munkahelyi közösségbe, és annak központi figurája lehet. Azonban érdemes lehet a felületes kapcsolatokon túl alaposabban odafigyelni alkalomadtán másokra, hiszen nemcsak a munkatársaknak eshet jól, ha van egy empatikus hallgatóság a környezetükben, de egyúttal őszintébbek, kezdeményezőbbek is lehetnek mások az Oroszlánnal szemben. Két dologra azért érdemes figyelni - az egyik, hogy ne vonzza a naiv jóindulatával maga köré a mérgező személyeket és energiavámpírokat az Oroszlán, a másik pedig, hogy ne váljon esetleg ő maga a munkahelyi pletykák harsonájává. A szociális kapcsolatokon túl nagyon nagy előnye származhat az Oroszlánnak abból is, ha beosztja az idejét, és számol vele: az év során, különösen annak első hónapjaiban lehetnek zsúfoltabb, bonyolultabb, vagy akár stresszesebb időszakok is.

SZŰZ


Nem szokványos év lesz a 2021-es a Szűz számára, legalábbis a karrier és a munkahelyi élet szempontjából nem! Igaz ugyan, hogy ezúttal némileg több eseményre és talán mozgalmasabb mindennapokra számíthat, de ez, ha elég ügyes és szorgalmas, bizony ki is fizetődik majd. Emellett hasznos dolog egy kicsit tudatosan is ápolgatni a munkahelyi kapcsolatokat, a konfliktushelyzeteket pedig ugyan kerülni nem kell, de kezelésükkor az agresszív verbális eszközöket mindenképpen mérsékelni kellene. Nagy hasznát veheti ebben az évben a Szűz egy gondosan vezetett határidőnaplónak, amelybe feljegyezheti, hogy milyen teendőknek kell majd elébe néznie, és milyen alkalmakat, eseményeket nem szabad szem elől tévesztenie. Amellett egy afféle "lelki tanulságnaplót" is jó ötlet lehet kialakítani - ez alatt értve, hogy bizonyos időközönként összegezze magában, mit ért el, mit szeretne elérni, esetleg milyen kudarcok érték, s mik azok a megküzdési technikák, amelyek hasznosnak, melyek, amik haszontalannak bizonyultak.

MÉRLEG


Nem minden az eltökéltség - a sikerhez okos rendszerezésre, jó szervezőkészségre és éles meglátásokra is szükség lesz. Erre a 2021-es év folyamán ráébredhet a Mérleg, sőt, elérkezhet a pillanat, amikor meg is ünnepelheti, hogy belőle aztán egy cseppet sem hiányoznak a sikerhez szükséges tulajdonságok. Nem mintha arról lenne szó, hogy a felelősséget vagy a szorgalmat meg lehetne kerülni, hanem sokkal inkább arról, hogy míg a gondolkozás nélküli előre hajtással nem, addig a normál munkatempóval és szorgalommal, ha azt kiegészíti pár jó ötlet és néhány eszes meglátás, viszonylag könnyedén el lehet majd érni motiváló célokat. Persze a tartós boldogság szempontjából sem mindegy, hogy amit elérünk, azért megdolgozunk-e, vagy csak úgy az ölünkbe hullik valami - s a Mérlegnek is arra érdemes törekednie, hogy küzdjön a céljáért, hiszen így élheti csak át igazán tartósan a jól megérdemelt jutalom felett érzett boldogságot és büszkeséget.

SKORPIÓ


Nem éppen a csapatmunka szellemében fog telni a Skorpió 2021-es éve a legnagyobb valószínűség szerint, hiszen most az önálló munkavégzés nagyobb sikerrel járhat, s talán gördülékenyebben is mehet. Ez persze semmiképpen sem azt jelenti, hogy ki kellene - vagy lehetne - húznia magát a közös feladatok elvégzése alól. Sőt, ezekben talán még inkább kell majd iparkodni, mert nem mindig jön számára természetes módon az, ami a tökéletes csapatmunkához szükséges. Viszont jó lesz megbecsülni az önálló projekteket, amelyeken egyedül dolgozhat, s ha alkalom nyílik rá, akár önként is vállalhat ilyen tevékenységeket. Szerencsére sok-sok motivációt is adhatnak számára az ilyen önálló kis projektek, hiszen nem is kérdés: valósággal sziporkázhat, amikor szabad kezet kap egy-egy ötlet kidolgozásához. Végezetül pedig büszkeség töltheti el a jól elvégzett munka miatt, ami hozzáadhat önbizalmához, munkamoráljához és általános jóllétéhez is.

NYILAS


Valódi csapatjátékos lehet a 2021-es évben a Nyilas, mégpedig nem is csak azért, mert különösen nyitott és alkalmas lehet a másokkal való hatékony és gyümölcsöző együttműködésre, de azért is, mert meglehet, hogy gyakran lesz szükség az efféle munka elvégzésére. Jó, ha mindig érzelmileg felkészülten érkezik a munkahelyére, mert sajnos nem mindenki lesz most sem olyan alkalmas a csapatmunkára, mint a Nyilas, és a konfliktusok emiatt aligha maradnak el. Amennyiben érzelmileg készen áll rá, úgy ilyen esetekben a Nyilas lehet az, akinek köszönhetően a dolgok visszazökkennek a normál kerékvágásba - de jó ügyelni rá, hogy azért ne váljon valamiféle központi békítő fennhatósággá egyszemélyben, mivel az egyfelől túl nagy terhet és felelősséget helyezhetne a vállára, másfelől viszont elvonhatja a figyelmét a feladatáról.

BAK


A Bak magabiztossága többeknek feltűnhet 2021-ben, nem is véletlenül, hiszen e jegy szülötte most különösen is karizmatikus és önazonos, magabiztos lehet a karrierjében és a mindennapjai során egyaránt. Meglehet, hogy ez a fajta kiállás hozzásegíti őt egy jobb pozíció megszerzéséhez is, de ha ez nem is kifejezett cél jelenleg, akkor is megbecsülést érhet el a munkahelyén. Mielőtt azonban bárki abban kezdene reménykedni, hogy kiválthatja a megnyerő fellépéssel a kemény munkát, le kell szögezni, hogy nem éppen erről van szó. Senki sem várhatja azt, hogy anélkül, hogy értéket teremtene, pénzbeli értékben részesülne. Sőt, a Bak számára nagyon is fontos az is, hogy lássa, amit tesz, annak van értelme, s hogy munkájával nemcsak saját boldogulása feltételeit teremti meg, hanem hozzáad valamit a társadalomhoz is. Ez nagy segítség lesz számára abban, hogy kitartóan végezze feladatait, s az előrelépések és eredmények már csak a hab lesznek a tortán.

VÍZÖNTŐ


A Vízöntő számára a munkahelyi kapcsolatépítés a megszokottnál gördülékenyebben és könnyedebben mehet a 2021-es évben, ami ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ne volna érdemes tudatosan is egy kicsivel több figyelmet fordítani erre a kérdésre. Így például fontos, hogy szem előtt tartsa a kölcsönösséget, és ne várjon másoktól több segítséget és részvételt a feladatok teljesítésében, mint amennyire ő maga kiveszi a szerepét a csapatmunkából. Ha figyel az alapvető illemszabályokra és még kezdeményező is lesz kissé, akkor kifejezetten örömét is lelheti majd a munkahelyi szociális élete ápolásában, azonban jó tudnia, hogy akkor sem kell magát szomorúnak vagy frusztrálnak éreznie, ha valamiért úgy érzi, nem tud teljesen beilleszkedni a munkahelyi környezetébe. Meglehet, hogy csak egy kis időre és türelemre van szükség ahhoz, hogy mások elismerjék őt a közösség értékes és érdekes tagjának.

HALAK


A Halak számára a 2021-es év temérdek fejlődési lehetőséget és kellemes meglepetést rejtegethet a karrier terén. Csakhogy nem biztos, hogy éppen ezekre a lehetőségekre és alkalmakra vágyik leginkább a Halak, ami talán meg is zavarhatja őt, és ahhoz vezethet, hogy esetlegesen elszalasszon néhány egyébként kiváló ugródeszkát a várva-várt sikerhez. Nagyon fontos tudni azt is, hogy gyakran csak lépcsőfokonként lehet közelebb kerülni az elképzeléseihez, és nem minden megy egy csapásra úgy, ahogyan az nyilván a legkényelmesebb, de koránt sem biztos, hogy a leghasznosabb lenne. Azáltal ugyanis, hogy valaki minden lépcsőt bejár, rálátásra nyílhat arra, hogyan működnek a dolgok, s mi mozgatja a világ fogaskerekeit, ily módon pedig akár az irányítás, akár a magasabb szinten való teljesítés sokkal egyszerűbbé válhat.


forrás : most.hu
Translation

Online
Látogatók 2
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 4968, Legújabb tagunk: Zsofzsofi
Copyright : Phoenix Asztro™
Privacy Policy ::::: All rights reserved! ::::: Contact