Az aszcendensekről - Phoenix Asztro™
Username:    Password:       Signup |  Forgot Password?
Főmenü

Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]
Az aszcendensekről
Gyakorlatilag a születés pillanatára felállított horoszkóp egy pillanatfelvétel az égről. Vagyis azt mutatja, hogy a gyermek születésének pillanatában a Naprendszerünk bolygói hol álltak, és egymással milyen kapcsolatban voltak.

A bolygók helyzetén kívül nagy a jelentősége az ún. aszcendensnek is. Az aszcendens az az állatövi jegy, amely a születés pillanatában felkel (latinul: ascendere) a keleti horizonton. A születés napján, 24 órán belül mind a 12 jegy egymás után megjelenik a keleti horizonton. Hasonlatosan az órához – csak itt nem a mutatók mozognak, hanem maga a számlap. Átlagosan kétóránként kel fel a keleti horizonton egy újabb állatövi jegy. Az ellipszispálya miatt azonban nem szabályos a kétórás ciklus. Különböző sebességgel emelkednek fel a jegyek. Nálunk, az északi félgömbön a Halak a leggyorsabb jegy, amely kb. 30 perc alatt emelkedik fel, míg a Szűz a leglassúbb, kb. 3 órán keresztül kel fel. Így nálunk a Halak aszcendens elég ritka, míg a Szűz nagyon gyakori. A déli féltekén pedig ez pont fordítva van.

Az aszcendens jelzi az egyén alaphangulatát, az „énérzést”, az élethez és többi emberhez való viszonyulását. Az aszcendens a személyiség képe is, amelyet a külvilág első benyomásként lát. Az aszcendensnek van a legerősebb hatása arra, hogy néz ki az ember, továbbá arra, hogy beszél, hogy mozog, milyen az alkata, milyenek a színei (szeme, haja, bőre stb.). Az aszcendens képes jelezni azt is, hogy mely testrészek a legsérülékenyebbek, milyen betegségekre hajlamos az egyén.


Ha tudod a pontos születési időd - óra, perc - akkor ide kattintva kérheted az aszcendensed kiszámitását.
KOS: a harcos


Jellemzői: Aktív, direkt, közvetlen, rámenős. Nem ijed meg a kihívásoktól, mert erős akaratú, energikus, vállalkozó. Nem adja fel. Szenvedélyesen harcol és szenvedélyesen szeret, de nyers, tapintatlan, figyelmetlen is. Nincs benne kompromisszumkészség. Számára a megoldás „vagy-vagy”. Meggondolatlan, nem készül fel a feladatra, csak belevág.
Életfelfogása: „Aki mer, az nyer.”
Külseje: Izmos test, egyenes, erőteljes orr, szemöldökvonal, állkapocscsont. Széles, energikus mozdulatok. Hangos beszéd, egyenes tartás, szemkontaktus.
Érzékeny testrészek: homlok, orr, fül, fej felső része, felső fogsor.

BIKA: az élveteg


Jellemzői: Nyugodt, lassú, kitartó, megbízható, kényelmes. Szereti az állandóságot. Élvezi és értékeli a szépséget. Jó ízlése és művészi adottságai vannak. Érzelmes és érzéki. De makacs, belátásra, változtatásra képtelen. Mohó, nehézkes és lusta. Ragaszkodik tárgyakhoz, emberekhez. Birtokolni akar mindent. Nem ad és nem kér kölcsön.
Életfelfogása: „Rómát sem egy nap alatt építették.”
Külseje: Zömök test, vastag nyak, meleg „boci”-szemek, széles, érzéki száj. Nyugodt, lassú mozdulatok, finom kéztartás.
Érzékeny testrészek: fej alsó része, alsó fogsor, nyak, garat, gége, hangszálak, nyaki ütőér, C1–C6 csigolyák.

IKREK: az intellektuális


Jellemzői: Sokoldalú, kíváncsi, szellemileg és fizikailag is mozgékony, fiatalos. Mindig mindenről tudni akar. Szívesen és sokat beszél. Kitűnő szónoki képességei vannak. Sehol sincs sokáig. Mindig máshova vágyik, mint ahol épp van. Szétszórt, felületes, ideges, nyugtalan, állhatatlan, fecsegő, kétszínű.
Életfelfogása: „Miért érném be eggyel, ha több is lehet?”
Külseje: Hosszú karok, vékony, magas testalkat, éles, érdeklődő tekintet, magas homlok, keskeny arc. Folyton mozog, jár keze-lába, tekintete cikázik.
Érzékeny testrészek: tüdő, vállak, kulcscsont, felkarok, lapocka, bordák, C7 csigolya.

RÁK: a romantikus


Jellemzői: Finom lelkű, érzékeny, sértődékeny, félénk, kitartó, ragaszkodó. Gondoskodik, óvja, védi a hozzátartozókat. Romantikus, álmodozó, együtt érző. Gyerek szeretne maradni örökké. Szégyenlős, ingadozó hangulatú. Tele van kisebbrendűségi érzésekkel és önsajnálattal.
Életfelfogása: „Segítek, és cserébe te is segítesz.”
Külseje: Álmodozó, szomorú tekintet, sápadt, kerek arc, nagy mellek (nőknél), pocak (férfiaknál). Lassú, félénk mozgás. A férfiak hajlamosak a kopaszodásra fiatalon.
Érzékeny testrészek: gyomor, patkóbél, máj, lép, epe, hasnyálmirigy, anyaméh, mellek.

OROSZLÁN: a király


Jellemzői: Büszke, melegszívű, nagyvonalú, optimista. Magával ragadó az a hév, ahogy beszél. Tele van lelkesedéssel, élni akarással és életörömmel. Jó a közelében lenni. Sikeres, de hencegő, kérkedő és kellemetlenül dicsekvő. Néha túloz. Hiú és öntelt. Nem bírja az ellenvéleményt és a kritikát sem.
Életfelfogása: „Csodálatos vagyok! Csodáljatok!”
Külseje: Jó fellépésű, muszáj észrevenni, ha megjelenik. Vonzó, dús haj és szőrzet, magas, széles homlok, nyílt tekintet, egyenes tartás, magasra emelt fej.
Érzékeny testrészek: szív, gerinc, agy, látás.

SZŰZ: a rendes


Jellemzői: Tiszta, rendes, módszeres, kritikus és reális. Vigyáz a higiéniára, nem pazarol el semmit. Hatékony, mert célszerűen, ésszerűen csinál és oszt be mindent. A haszontalan időtöltést elítéli. Szorgalmas és lelkiismeretes, de érzéketlen, akadékoskodó, szőrszálhasogató, prűd, merev. Függ a külsőségektől, és fél, hogy mások mit szólnak.
Életfelfogása: „Rend a lelke mindennek!”
Külseje: Tiszta, rendezett külső, vékony testalkat, idősebb korban sok ránc, kicsi szemek, kritikus, szigorú tekintet. Nem mozog és nem beszél feleslegesen. Fegyelmezett, egyenes testtartás.
Érzékeny testrészek: ujjak, emésztés, a patkóbéltől a féregnyúlványig, vastagbél első része is.

MÉRLEG: a diplomata


Jellemzői: Békés, derűs, harmonikus személyiség. Ösztönösen kibékíti az ellenfeleket. Nem szeret egyedül lenni. Szeret ismerkedni. Tekintettel van mások igényeire. Sőt, ezt hajlamos túlzásba vinni, és magát a másik alá rendelni. Szeretetre méltó, kellemes társaság. De nem kitartó, könnyen feladja, ha harcolni kell. Nem tud kiállni önmagáért. Egyedül elveszett, határozatlan.
Életfelfogása: „Az élet szép! Különösen együtt!”
Külseje: Finom, ízléses megjelenés, semmi hivalkodás, érzékeny bőr, barátságos tekintet, félénk mosoly. Légies mozdulatok, táncos léptek.
Érzékeny testrészek: bőr, derék, vesék, lágyék, petefészkek, herék.

SKORPIÓ: a hipnotizőr


Jellemzői: Szuggesztív, erős akaratú személyiség. Szélsőségesek az érzelmei: vagy imád, vagy gyűlöl. Éles szeme van, belelát a másikba. Rögtön rátapint a gyenge pontjára. Nem lehet neki ellenállni vagy a hatása alól kibújni. De manipulál, bosszúálló, hullámzó kedélyű, mély depresszióra hajlamos.
Életfelfogása: „Élet vagy halál!?”
Külseje: Vagy nagyon vonzó, vagy nagyon csúnya, olyan csúnya, hogy már szép. Különleges metszésű orr, szem, száj. Semmi sem átlagos rajta. Éles, szúrós tekintet. Kimért, színpadias mozgás, olykor széles gesztusok. Fekete és vörös színek. Néha jégkék szem.
Érzékeny testrészek: külső nemi szervek, vastagbél, végbél.

NYILAS: a kentaur


Jellemzői: Joviális, optimista, nyitott, liberális, lelkes. Előre, messzire néz, ezért a jelent olykor elmulasztja átélni. Nemes lelkű, nagyvonalú, igazságos, még úgy is, ha az neki nem kedvez. De túlbuzgó, fennhéjázó, felületes. Prédikál és feleslegesen moralizál. Túl színpadias és gőgös.
Életfelfogása: „Jó vagyok, és a világ is jó!”
Külseje: Erős test, magas homlok, csúcsos áll, nemes arcvonások. Tekintete a távolba réved, a halántékán hajlamos kopaszodni.
Érzékeny testrészek: csípő, fenék, combok, a csípőízülettől a térdízületig.

BAK: a kötelességtudó


Jellemzői: Alapos, felelősségteljes, gyakorlatias, kitartó, kötelességtudó. Képes megvonni önmagától bármit, csak hogy elérje a célját. Kissé aszkéta típus. Koncentrál, de nem tud lazítani. Ha akadályba ütközik, még nagyobb erővel küzd. Örömtelen robot, aki „gürcöl”, és mire eléri a célját, már nem képes élvezni. Zárkózott, kemény, fösvény, megkeseredett.
Életfelfogása: „Aki Rómába akar menni, az ne ragadjon le a velencei karneválnál.”
Külseje: Inas, szikár alkatú, arcán mély ráncok, tekintete szúrós, szigorú, orra egyenes és hosszú. Arca szabályos, szép a profilja. Az ajka nagyon keskeny. Nagy keze és lába van. Mozgása rendezett, fegyelmezett.
Érzékeny testrészek: térd, térdízület, inak.

VÍZÖNTŐ: a különc


Jellemzői: Független, szabad, extravagáns, különc figura. Semmit sem a szokásos módon csinál. Barátságos, nyitott, intellektuális, találékony. Mindenkit el tud fogadni. Előítéletektől mentes és szociálisan fejlett, de excentrikus, nem képes magába nézni. Hajszolt, zilált, alkalmazkodásra, „normális” életvitelre alkalmatlan.
Életfelfogása: „Az egyéniség = eredetiség. Nem tudok és nem akarok tömegcikk lenni!”
Külseje: Rendezetlen művészkülső. Valami mindig lebeg körülötte: sál, stóla, hosszú lánc. Nem követi a divatot, hanem ő teremti. Sok színt hord. Arca tiszta, tekintete egyenes és barátságos. Szélesek a mozdulatai.
Érzékeny testrészek: lábszár, visszerek, vegetatív idegrendszer.

HALAK: az alvajáró


Jellemzői: Segítőkész, empatikus, odaadó, barátságos, szeretetteljes. Fejlett művészadottságai vannak, különösen vizuális művészetekben. Idealisztikus, álmodozó, teljesen elszakad a valóságtól. Túlérzékeny, emiatt beteges, gyenge fizikumú. Félénk, nem tud nemet mondani. Könnyen áldozattá válhat, de hajlamos az áldozatszerepével manipulálni környezetét.
Életfelfogása: „Ami lényeges, az a szemnek láthatatlan.”
Külseje: Nem túl magas. Széles, „szétfolyó” testalkatú és arcú. Szemei sokszor kidülledtek. Álmodozó a tekintete. Lassú mozgású, mintha úszna a levegőben is.
Érzékeny testrészek: boka, lábfej, talp, nyirokrendszer.


Translation

Online
Látogatók 1
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 4525, Legújabb tagunk: Timi11
Copyright : Phoenix Asztro™
Privacy Policy ::::: All rights reserved! ::::: Contact