Username:    Password:       Signup |  Forgot Password?
Főmenü

Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]
... még mindig a Reiki-ről

... bárki lehet egészséges ...

RAI-REIKI...
A Reiki japán eredetű szó, Dr. Mikao Usui által mintegy 150 évvel ezelőtt újra felfedezett gyógyító rendszer, amely az intelligens isteni energia közvetítésén alapul, kizárólag élőlényekre, emberekre, növényekre állatokra alkalmazható.

Gyorsan, egyszerűen megtanulható és alkalmazható hatékony módszer.

A reiki kezelés során nem kellenek különböző technikák, mivel a reiki intellingens isteni volta által odaáramlik, ahol a kezelt személynek a legnagyobb szüksége van rá.

- Kezeléseid során tapasztalni fogod, nincs két egyforma reiki kezelés ugyanazon személynél sem, mert mindig az történik ami a kezelt személynek akkor abban a helyzetben a legjobb.A reiki kezelés során csak azt történik, aminek meg kell történnie.

- A reiki gyógyító, az általa kezelt személy számára csak leközvetíti a reiki energiát.

- A reiki egyetlen szabálya az, hogy a kezelt személy engedélyt adjon a gyógyítónak a kezelésre.

- A reiki tökéletesen pozitív, és a helyzettől vagy az állapottól függetlenül semmilyen élőnek nem tud ártani.

- A reiki energia kortól nem től függetlenüll hatásosan alkalmazható.

- Idősek, csecsemők, kisgyerekek és az állatok, valamint a növények is egyformán pozitívan reagálnak a reiki-gyógyításra.

- A reiki energia csökkenti a fájdalmat, lazítja a feszes izmokat, és lecsendesíti az érzelmeket.

- Az egészséges emberre és állatra a reiki pihentetőén és fiatalítóan hat.

- Amikor valaki haldoklik, a reiki megkönnyíti a folyamatot, ám nem tartja vissza a tervezett időben való távozást.

- A reiki vigaszt és segítséget jelent a gyászoló szereteknek is.

- Míg a reiki a legtöbb veleszületett rendellenességet nem gyógyítja, világos javulást idéz elő még a látszólag reménytelen esetekben is.

- A folyamatosan fennálló akadályozottságállapotában élők körülményeit a reiki-energia nem képes helyreállítani, ám segít abban, hogy a korlátozottsággal való együttélést a lehető legjobban megkönnyítse.

- Amputált végtagot vagy más testrészt a reiki nem tud visszahelyezni, de segít a veszteség feldolgozásában és az új helyzetnek megfelelő életforma kialakításában.

- A reiki nem a gyógyítótól származik, hanem a gyógyítón keresztül a világegyetemből. A gyógyító nem kezeskedhet arról, mi történik a gyógyítás alatt. Valójában néha semmi sem történik. Vagy semmi pillanatnyilag érzékelhető. A gyógyító azért sem felelős, ha nem következik be gyógyulás.

Nagyon jó oka lehet ennek. Talán az illető karmája az, hogy teljes mértékben megtapasztalja a betegségét, még akkor is, ha az a halálához vezet. A halál is gyógyítás.

A reiki gyógyításban részesülő személy tudatosan vagy tudattalanul el is utasíthatja a reiki energiát, és úgy határozhat, hogy fenntartja a betegségét, vagy, hogy meghal. Lehet valakinek oka a betegsége megőrzésére; valami olyasmit nyerhet általa, amihez más módon nem juthat hozzá. Talán egy ideig gondoskodásban akar részesülni.

- A reiki tiszteletben tartja minden ember szabad akaratát. Ha az illető elutasítja a reiki energiát, a gyógyító nem tehet többet. Amikor új, vagy tapasztalatlan gyógyítóval fordul ez elő, megingathatja annak bizalmát főleg abban az esetben, ha a kezelt személy kitart a mellett az állítása mellett, hogy beengedi magába az energiát - ám valójában nem.

- A gond a kezelt személyben van, nem a gyógyítóban van. Legyünk tudatában annak, hogy ez a fajta tartózkodás megeshet, és hogy megtettük a tőlünk telhető legtöbbet.

- Soha nem erkölcsös ezt mondani valakiről: „Meggyógyítottam őt." Az egyetlen, aki meg tudja gyógyítani, az ő maga. A gyógyulás csak az ő saját testében mehet végbe.

- A reikivel kezelt személy azt is mondhatja, nem érez semmit - vagy néha egy-egy reiki-gyógyításkor gyógyító véli azt, hogy semmi sem történt.

- Némelykor a gyógyító nem érez semmit, míg a reikivel kezelt személy tetemes változást tapasztal. Mindig bízzunk a reiki-energiában.

- A gyógyítás megtörténik, akár észlelik, akár nem. Egy-egy kezelésen a reikivel kezelt személy hirtelen a fájdalma fölerősödését is érzezheti. Ezt pozitívan kell megélni, mivel azt mutatja, hogy dolgozik a reiki.

- A reikit használhatjuk önmagában vagy orvosi (illetve állatorvosi) kezeléssel együtt.

- Nem oltja ki a gyógyszeres vagy egyéb kezelés hatását, legfeljebb még hatékonyabbá teszi azokat, és könnyít a betegen. A reiki energia felgyorsítja a gyógyulást. Például kemoterápiás kezelés - holisztikus gyógyítók szemében többet ártó, mint amennyit használó eljárás - alatt álló személy számára a reiki erősíti annak pozitív hatását, míg segít a negatívakat csökkenteni.

- A reiki csodálatosan hat a gyógynövényekkel vagy a homeopátiával, holisztikus eljárásokkal együtt. A gyógyszereknek vagy a homeopátiás szereknek a beszedés előtt reikivel történő feltöltése ugyancsak fokozza a hatékonyságukat.

- Azokban az esetekben, amikor olyan gyógyszeres kezelés alatt áll a beteg, mint az inzulin vagy a magas vérnyomást csökkentő készítmények, gyakran ellenőrizni kell a vér összetételét, mert a gyógyszeradagok esetleg csökkentésre szorulnak.

- A reiki segíthet a csonttörés gyógyulásának a felgyorsításában, ám a legjobb megvárni, amíg a csontot a helyére illesztették, és csak utána végezni a gyógyítást, nem közvetlenül a törést követően.

- A reiki energia néha nagyon gyorsan hat, és ha a csont még nincs a helyén, a test más részein végezzünk reiki-gyógyítást, ne a törés fölött. Soha ne tegyük a kezünket közvetlenül sebre vagy sérült bőrre. Helyezzük a kezünket a közelébe, és a reiki energia oda áramlik, ahol szükség van rá, anélkül hogy fokozná a fájdalmat vagy a fertőzés veszélyét.


Translation

Online
Látogatók 5
Tagok: 0
Ezen a lapon: 5
Tagok: 3657, Legújabb tagunk: katalinosz
Copyright : Phoenix Asztro™
Privacy Policy ::::: All rights reserved! ::::: Contact