SZŰZ - Phoenix Asztro™
Username:    Password:       Signup |  Forgot Password?
Főmenü

Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]
SZŰZ
Emberközpontú horoszkóp - énállapot


A Szûz úgy van az élettel, mint Hamupipoke a tál borsóval és lencsével: addig se bál, se királyfi, amíg az utolsó szemig szét nem válogatta. A Szûz tálja azonban a világ maga, és nincs mese - se tündér nagynéni, se jóságos galambok - a feladattal neki egyedül kell megbirkóznia. Így hát míg a többiek az Élet Báljának forgatagában keringoznek, o rendületlen kötelességtudattal és precizitással végzi a dolgát: egy lencse jobbra, egy borsó balra.

A Szûz sohasem a csúcsra tekint, a dicsoségre, a diadalra. Neki mindig az a munka jut, amit "valakinek el kell végeznie". Az iskolában az o tolltartójában sorakozik kihegyezve az összes ceruza, s az o házi feladatára írja a tanító néni: "pontos, tiszta munka". Ötösei körül otthon nem csapnak különösebb huhót, viszont ha hármast visz haza, neheztelve dünnyögik: "Nem ezt vártuk toled, fiam!" Ezért aztán, míg mások a grundon a labdát rúgják vagy a hajas babájukat öltöztetik, a Szûz a leckéje fölött görnyedve szépen lassan megtanulja, hogy az életben semmit sem adnak ingyen. Legalábbis neki nem. S azt is, hogy az precíz, tisztességes munka mindig meghozza gyümölcsét - bár ezt a gyümölcsöt is ajánlatos jól megmosni, apró kockákra vágni, és elrakni befottnek, mert jól jön még az a nehéz idokben.

A Szûz gondos, alapos, és tisztában van azzal, milyen fontosak a részletek - hiszen az ördög is azokban lakik. Ezért gyakran egész életét az ördöguzésre teszi fel. Úgy tekint minden kis hibára, pontatlanságra, felületességre és tisztázatlanságra, mint osi ellenségére. Így válik belole szigorú tanár, gondos könyvelo, megbízható adminisztrátor, szorgos kutató, precíz tudós vagy könyörtelen kritikus.

Sohasem a szívére hallgat, hanem a józan észére. Az érzelmek bizonytalan ingoványán elveszíti lába alól a talajt. Ha valaki sírva fakad, nem tudja vigasztalni, ha valakit majd szétvet a jókedv, nem képes vele kacagni. Egy görbe estére hat lóval sem lehet elvonszolni. Nála az önfeledtség egyet jelent a bunbeeséssel. Nem tud feloldódni, mert mindig résen kell lennie. Agyának kerekei akkor is zakatolnak, amikor már nem orölnek semmit, csak magukban orlodnek. Folyvást az esélyeket latolgatja, s azok közül is a legrosszabbat: "mi lesz, ha." Így aztán semmi kellemetlenség nem éri készületlenül. Gyakran szorong, s úgy gondolja, van is mitol. Saját hibáit felnagyítja (hiszen elég közelrol látja oket), így a magabiztosság és az önbizalom meglehetosen ritka vendég nála.

Mindent összevetve a Szûz szerény, tapintatos és intelligens típus. Szolgálatkész, komoly barát, gondos, lelkiismeretes társ, és pontos, szorgalmas munkaero. Rá mindig lehet számítani, benne szinte vakon meg lehet bízni. Vele nem érik az embert kínos meglepetések és váratlan fordulatok.

Negatív esetben kicsinyességével, örökös kritizáló hajlamával, szorszálhasogatásával, mindennel és mindenkivel szemben megnyilvánuló elégedetlenségével találkozunk. A Szûz ilyenkor teljesen elvész a részletekben, s már nem látja a fától az erdot. Szorongása gyakran fajul hipochondriává. Don Quijoteként szélmalomharcot folytat olyan erokkel, amelyekkel szemben (hacsak bölcsen fel nem adja a küzdelmet) minden esetben o marad alul.

Játszmák


A Szûz - nem-oké életpozíciójából fakadóan - a részletek túldimenzionálásának mestere. O az, akinek a színházban muélvezet helyett az jár a fejében, mi lesz ha rájön a szükség, s az eloadást megzavarva kénytelen lesz az egész sort felállítani, hogy szégyenszemre kioldaloghasson a mellékhelyiségbe. O az, aki a Zeneakadémián attól retteg, hogy mindjárt csuklani kezd; síelésnél, hogy nem old ki a kötés; kempingezésnél, hogy éjszaka egy fülbemászó fúrja át a dobhártyáját; s repüloúton, hogy a gép személyzete mérgezett lazacot evett.

Mivel azonban az ember társas lény, aggodalmai korántsem maradnak egyszemélyes problémák. A Szûz az, aki kétségbeesésbe kergeti partnerét, családját, valahányszor elutaznak pihenni: a szálloda sohasem hasonlít a prospektusbeli fényképre, a szomszédok kibírhatatlanul hangosak, a tengerpart pedig szennyezett. Továbbá, ha a sors kifürkészhetetlen akaratából mégis minden ideálisan alakul, akkor o az, aki az elso délelott belelép egy tengeri sünbe, amelynek tüskéit köztudottan csak hosszas és veszedelmes operációval lehet eltávolítani, amire azon a barbár vidéken csak egy orült vállalkozna. Ettol fogva már minden mindegy, a nyaralás egyszer s mindenkorra zátonyra futott, a legegyszerubb azon nyomban összecsomagolni és hazautazni.

A fenti "Prospektus" és "Tengeri sün" játszmához hasonló zajlik le, valahányszor a Szûz - engedve környezete unszolásának - beadja derekát, és megvásárol egy nagy értéku tárgyat ("Mégis a másikat kellett volna megvennem"), vagy lakást cserél ("Éreztem, hogy nem szabadott volna ebbe beleugrani"). S mert e játszmák éppoly változatosak, mint maga az élet, egyszeruen a "Hogyan legyünk boldogtalanok" gyujtonéven foglalhatók össze (utalva D. Greenburg és M. Jacobs hasonló címu, sziporkázóan szellemes könyvére, melynek ott a helye minden Szûz éjjeliszekrényén).

Sorskönyv


A Szûz szereti elkerülni a túlzott közelséget, s az intimitás és testiség veszélyes vizeire sem szívesen evez. Ez utóbbi amúgy is a komplikált és lényegében kikezelhetetlen fertozések örökké megújuló forrása. Hála néhány megbocsáthatatlan, önfeledt ifjúkori éjszakának, ezek közül ketto-három benne is lappang. Tünetei azonban a drasztikus antibiotikus kezelések hatására olyannyira haloványak és elfedettek, hogy a Szûz éveket tölt urológiai és borgyógyászati rendelok várószobáiban, mire rájön, bizonyos betegségekkel - tetszik, nem tetszik - együtt kell élnie. Ez aztán egyszer s mindenkorra elveszi a kedvét a szerelem örömeitol, s kezdetét veheti a "Fenoftalein" vagy "Csengofrász" elnevezésu sorskönyvi játszma. Az utóbbi lényege, hogy a Szûz egyetlen pillanatig se legyen képes ellazulni és átadni magát az ösztönök diktálta késztetéseknek, mert harminc másodpercenként fel kell ugrania megnézni, nem hagyta-e bekapcsolva az olajsütot, bezárta-e a bejárati ajtót, vagy nem szorult-e be a papagáj feje az önmuködo etetobe. E játszma hálószobán kívüli változata a Grimm-mesékbol jól ismert "Borsószem királykisasszony" (vagy királyfi).

A Szûz irtózik mindattól, ami szerves, élettol burjánzó, lélegzik vagy anyagcserét végez. Számára a világ elviselhetetlenül büdös, hangos, piszkos és rendetlen. Legszívesebben egy szennyezodésmentes kristályban élne, maga is kristályként, távol minden romlástól, leépüléstol és elhasználódástól. Állatot semmi pénzért nem tartana otthon, de még gyermekkori plüssmackója is kéthetente a mélyhutoben éjszakázik, hogy a szorére tapadt poratkák elpusztuljanak.

Amikor a Szûz az anyagvilágban keres megnyugtató elfoglaltságot, akkor valamilyen aprólékos, különleges precizitást, gondosságot és odafigyelést igénylo munkába ("Sorvezeto", "Könyökvédo") vagy hobbiba ("Barkács-szoba", "Gyufából Parlament"), illetve rendrakás- és tisztaságmániába ("Védohuzat") menekül. Ez utóbbi nála könnyen fordul totális rendteremto kényszerbe, melynek neve: "DDT". Itt a sorskönyv tulajdonosa ugyan végérvényesen kiküszöböl egy zavaró tényezot az életébol, ám vele vész minden és mindenki más is - hasonlóan a névadó rovarirtóhoz, amely mind egy szálig kiirt mindent, ami él és mozog (vitathatatlan tény azonban, hogy ebbe a kategóriába a kártevok is beletaroznak).

A Szûz leginkább az elméleti munka területén talál magára. E tevékenység során boldog sóhajjal hagyja maga mögött a való világ zavaros, romlékony régióit, s emelkedik a szellem absztrakt és steril magasságaiba. Ilyenkor, ha íróasztalánál vagy könyve mögött keresed, (és nem vetted észre a kilincsre akasztott "Ne zavarj!" táblát), trikófelirata már több lépésrol tájékoztat: "Csak a testem". Ebbol formálódnak azután a "Szakember", a "Szobatudós" vagy a "Gyujteményi gondnok" sorskönyvek. S mert ezek végérol a Párkák elhagyták az utolsó fejezetet - a dicso véget vagy a tragikus bukás katarzisát - e sorskönyvek tulajdonosaira legtöbbször nyakig munkájukba merülve kopogtat a Halál, hogy azután íróasztaluk mellett essen ki kezükbol örökre a toll vagy hulljon le orrukról a pápaszem.

Karma horoszkóp


Gyakran szorongsz, félsz oktalanul. Ezt az érzést elõzõ életedbõl hoztad magaddal, amikor sokszor voltál veszélyben. Most józan ítélõképességre, távolságtartásra van szükséged, és arra, hogy hasznossá tedd magad mások életében is. Próbálj egy kicsit gyakorlatiasabb lenni.

Hindu horoszkóp


Valóságos varázslónak tartanak a hinduk. Az élet számodra játék, a bezárt kapuk kinyílnak elõtted, mindenhol megtalálod a számításodat. Csak a nagy dolgok izgatnak az életben, a részletekkel nincs energiád bíbelõdni. Nem szeretsz egyedül élni, de úgy tudsz élni, hogy hamar rátalálsz a boldogságra.

Nyugati horoszkóp


Intellektuális típus. Gyakorlatias, inkább az esze irányítja semmint a szíve. Tudós alkat, jó megfigyelõ, elemzõ, rendszerezõ.
Aprólékos, analitikus, logikus. Szorgalmas, megbízható. Inkább beosztott, mint vezetõ típus. Jó kritikai érzékkel rendelkezik.
Szerény, türelmes, tiszta, szereti a rendet maga körül, ezt másoktól is elvárja. Hajlamos elmerülni a részletekben, gyakran ezért nem halad a munkájában. Rossz esetben kínosan pedáns, túlzottan kritizáló hajlamú, aggodalmaskodó, szõrszálhasogató, kicsinyes, fukar, szégyenlõs, félénk, visszahúzódó, gátlásos. Hajlamos sokat foglalkozni az egészségével, gyakran hipochonder.
Translation

Online
Látogatók 6
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 4525, Legújabb tagunk: Timi11
Copyright : Phoenix Asztro™
Privacy Policy ::::: All rights reserved! ::::: Contact