KOS - Phoenix Asztro™
Username:    Password:       Signup |  Forgot Password?
Főmenü

Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]
KOS
Emberközpontú horoszkóp - Énállapot


A Kosnak az "élet" szó azt jelenti: kihívás. Egy lába elott hevero (az imént az arcába vágott) kesztyu vagy egy pimasz fráter gúnyos mosolya forralja a vérét, mondván: " Na majd most megmutatom nekik." Így válik a Kos munkahelye csatatérré, szakmai kihívásai várostrommá, s személyes karrierje is egyetlen hatalmas, hódító hadjárattá. Ellenfelének azt tekinti, akirol úgy ítéli, az útjában áll. Az akadályokat egyetlen elsöpro rohammal gyozi le. Akit letepert, azon nem áll bosszút, sot, a földön fekvot talpra segíti. Sportszeru, lovagias és méltányos. Egyenes jellem: nem akar, és nem is tud hazudni.

Számára egy a fontos: gyozni, élre kerülni és megmutatni, ki is o valójában. Vele az ártatlan játékból is véresen komoly vetélkedés lesz, a párkapcsolatból pedig gyakran pankráció, amelyben addig nem nyugszik, amíg a másik fél kék-zöld foltokkal tarkítva két vállra nem kényszerül. Harc közben szerzett sebeivel nem törodik, veszteségeire fittyet hány. A többi ember szempontjaira mintha teljesen vak lenne; számára magától értetodo, hogy mindenki az o fejével gondolkodik és az o szívével érez. Gyakran hiszik róla: önzo, pedig csak hiányzik belole az empátia. Naivitása egy gyermeké, tolakodása egy kölyökkutyáé. Kudarcaiból nem tanul - képes századszor is nekiszaladni egy akadálynak, hívén, ezúttal egészen biztosan legyozi.

Ha ad, nagylelkusége lefegyverzo, ha elvesz, kíméletlensége mellbevágó. Kedvenc színe a piros, kedvenc iránya az egyenes. Sírba viszi, ha tétlenül kell ülnie, vagy ha nem talál magának feladatot. Amit mond, azt úgy is gondolja, ám hogy oszintesége néha bántó, az meg sem fordul a fejében. Amellett, hogy gyakorta mások tyúkszemére hág, o maga lépten-nyomon megbántódik. A tréfát nem érti, az önirónia számára ismeretlen. Sértett indulata a pillanat töredéke alatt lobban lángra.

Lendülete imponáló, vele egy csapatban lenni élvezet. Ha társa megrogyik, teljes természetességgel veszi vállára annak terhét. A futók közt o az élbolyban is az elso, a csatában o az ormester, a dzsungeltúrán pedig o az a fickó, aki három lépéssel mindenki elott machétájával az ösvényt vágja. Feladatait csak lendületbol képes megoldani. Amikor kifogy a szuszból vagy érdeklodése lelohad, ügyeit rendre félbehagyja.

Elobb cselekszik, utána gondolkodik. O ránt a kocsmában elsoként bicskát, s o borítja vitapartnere fejére végso érvként az ebédloasztalt. Haragja gyorsan elillan, s nem érti, más hogyan orizgethet egy sérelmet hosszú évekig. Bátor és vakmero. Minden helyzetbol kivágja magát. A jegy tüzes energiája a noket megszépíti, a férfiakat pedig ellenállhatatlan hódítóvá teszi.

A Kos becsületes, egyenes jellem, akire minden helyzetben számítani lehet. A rábízott feladatokat gyorsan és önállóan végzi el, a problémás helyzeteket rámenosen és leleményesen oldja meg. Fiatalos, lendületes, magával ragadó társ, huséges barát és kezdeményezo szereto. Alapkarakterébol adódó hibái ellenére bizonyosak lehetünk benne: egyetlen pillanatig sem unalmas mellette az élet.

A Kosban környezete legkevésbé agresszivitását, eroszakosságát, durvaságát tolerálja. Partnerének, munkatársainak türelmét sürgetettsége, erolteto modora, tapintatlansága és ellentmondást nem turo kijelentései teszik próbára. Gyakori konfliktusai lobbanékonyságából, virtuskodási hajlamából, végig nem gondolt reakcióiból fakadnak, valamint abból, hogy egyszeruen képtelen veszíteni. Ám a legmegvadultabb Kost is kijózanítja a bátor, egyenes beszéd, a nyílt és oszinte hang.

Játszmák


A játszmaképlet taglalásakor említetteken kívül ("Don Juan", "Leporello") még kettõ érdemel említést: az "Acélkecske" és a "Trójai faló". Az elsõ jellegzetesen férfi, a második nõi játszma. Az acélkecskét legtöbben jól ismerik a Vidámparkból: virtuskodó legények lökdösik egy fémsínen, s ha kellõ erõvel taszítják meg, felszalad egy lejtõn, s ott hátsó fertályon billent egy mit sem sejtõ bábut. E leírás minden olyan erõpróbára illik, amely még ha tisztességes módon indul is, a végére úgy fordul, hogy egy gyanútlan kívülálló válik áldozatává, aki pechére rossz idõben rossz helyre tévedt. Shakespeare Rómeó és Júliája az "Acélkecske" játszmák valóságos tárháza. A Montague-k és Capuletek háza népe addig kakaskodik, addig virtuskodik, míg a szópárbajt rendre kardok villogása váltja fel, s a végén Verona szép városa ismét gyászba borul.

Vitathatatlan azonban, hogy a tizenkét jegy közül a Kos az egyik legkevésbé játszmaorientált típus. A játszmák ugyanis, mint említettem, mindig rejtetten és fondorlatosan kezdeményezett tranzakciókból születnek. A Kos ezzel szemben - karakterébõl adódóan - nyíltan konfrontálódó, sportszerû alkat. Csak akkor fordul játszmához, ha az a célhoz vezetõ legrövidebb út. A "Don Juan" játszma célját (az egyéjszakás kalandot) például bajosan tudná õszinte kommunikációval elérni.

Ez áll arra a kardos Kos menyecskére is, aki úgy tapasztalta, igencsak riasztó látványt nyújt, valahányszor kivont szablyával rohamra indul. Ezért aztán kardját okosan a köténye alá rejtve felveszi a Megszeppent Kislány álarcát, s azt hordja egészen addig, amíg feleségül nem veszi valaki. Mikor aztán a falakon belülre kerül ("Trójai faló"), úgy érzi, eljött az õ ideje. A férj még fel sem ocsúdott, s máris megtörtént a hatalomátvétel. (Azért ne sajnáljuk õt a kelleténél jobban, hiszen tudjuk, hogy egy játszmához mind a két fél - ha nem is tudatos, de mindenképpen aktív - részvétele szükséges.)

Sorskönyv


Ahogy a Halakat vesztésre, úgy a Kosokat nyerésre programozták. Ezért aztán a kis Kos a szülõi hangokból - speciális, karaktervezérelt szûrõjével - ilyen mondatokat szív magába: "Ne hagyd magad" (amikor verekedésbe keveredik az óvodában), "Katonadolog" (hasra esés után, mikor még nem döntötte el, sajnálja-e magát vagy sem), "Több is veszett Mohácsnál" (a vonaton felejtett plüssmaci miatti kéthetes búskomorságot megelõzendõ).

A Kosoknak gyermekkoruktól fogva csak úgy zsong a fejük a nagy hadvezérek, felfedezõk és olimpikonok történeteitõl. Ezekbõl formálódnak a "Babérkoszorú", a "Lovas szobor" és az "Aranyérem" elnevezésû sorskönyvek. Így aztán a Kos, pályája csúcsán, mikor körpanorámás irodájából széttekint, s mindenütt csak csetlõ-botló földi halandókat lát, õszintén nem érti, másoknak mért nem megy az, ami neki igen (ráadásul azok után, hogy nagy példányszámban kiadta a "Hogyan lettem gazdag és sikeres - legyél te is!" címû könyvét).

Az ebben sorjázó tanácsok két sorskönyvi utasításban összegzõdnek. Az egyik a "Tûzbõl a gesztenyét" nevet viseli, s arra biztat, hogy azt, ami rád vár, kapard ki bátran, nem nyafogva, még mielõtt más is észbe kap. A másik utasítás a lelátóról kiabált "Menj rá!", vagyis vedd észre, a labda ott pattog az orrod elõtt. Igaz, hogy most épp más terelgeti, de te csak támadd meg, és szereld sportszerûen. Ha sikerül, te vagy a nyerõ, ha nem, akkor pedig légy kemény, hadd hulljon a férgese - hisz' jól tudod: ez az evolúció törvénye.

Karma horoszkóp


Életfeladatod, hogy önálló, felelõsségteljes döntéseket hozz. Gyakran kell nemet mondanod, bármilyen nehezedre esik is. Legyél nyílt és bátor, nem úgy, mint elõzõ életedben, amikor nem vállaltad véleményed, folyton csak alkalmazkodtál!

Hindu horoszkóp


A Mesha tüzet jelent a hindu kultúrában, ez elárulja rólad, hogy indulatos, uralkodni vágyó vagy. Hadilábon állsz a jelennel, felnõttként is maradt benned valami gyermeki. Örök lelkesedéssel, õszinteséggel állsz a dolgokhoz. Diplomáciai érzéked nincs, ezt Indiában mindenki tudja rólad, és gyakorlati téren sem vagy nyerõ. Védelmezed a rászorulókat, de olyan nagyon, hogy szegények meg is fulladhatnak a nagy védelemtõl. Légy óvatos az élet minden területén!

Nyugati horoszkóp


A tettek embere. Férfias, aktív, energikus, kezdeményezõ, cselekvõ, határozott, lendületes, vállalkozó kedvû.
Nyílt, õszinte, gyakran kissé naiv. Harcias, agresszivitása azonban ritkán fakad rosszindulatból.
Gyorsan dönt, határoz, de nem elég kitartó, hamar kifullad a lendülete. Vezetésre törõ, magához akarja ragadni a kezdeményezést, az elsõ helyet. Nemritkán meggondolatlan, forrófejû, elhamarkodott. Család és emberszeretõ, de nem igazán gondoskodó.
A szerelemben is tüzes, a nõk gyakran férfias tulajdonságokat mutatnak. Rossz esetben önzõ, nyers, durva, erõszakos, kapkodó, türelmetlen, összeférhetetlen, akaratos, zsarnoki, sérülékeny.
Translation

Online
Látogatók 2
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 4525, Legújabb tagunk: Timi11
Copyright : Phoenix Asztro™
Privacy Policy ::::: All rights reserved! ::::: Contact