Elvesztett önbecsülés - Phoenix Asztro™
Username:    Password:       Signup |  Forgot Password?
Főmenü

Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]
Elvesztett önbecsülés


Válás után lehet hallani megkeseredett emberektõl, hogy: „Én mindent megtettem, mindig hagytam, hogy az legyen, amit õ akar és mégse volt jó neki!”, „Úgyse talál olyan barmot, mint én, akit lábtörlõnek használhat, majd megtudja!”, és ehhez hasonlók.

Egy ilyen helyzetben – amikor is a feleség panaszkodott - hallottam az elvált férjtõl: „Egyszerûen meguntam, hogy soha, semmit nem tud eldönteni, hogy soha nem akar semmit, olyan, mintha egy állandóan bólogató robottal éltem volna együtt!”

A helyzet úgy is kialakulhat, hogy az egyik fél meg van róla gyõzõdve, hogy õ mindent jobban tud. Erõszakosan még csírájában elfojtja a másik összes kezdeményezését „az õ érdekében”. Ez ugye nem az, amit kiegyensúlyozott emberi, pláne párkapcsolatnak nevezünk.

Különbözõek vagyunk – szerencsére – de az már az ismerkedési szakaszban kiderül, hogy ki milyen gyorsan gondolkodik, ki mennyire kezdeményezõ, stb. Ha valaki a nyilvánvaló dolgok ellenére bevállal egy „rabszolga” szerepet egy nagyon domináns pár mellett, akkor a nap minden percében tapasztalhatja a saját gondolatainak és tetteinek az elnyomását, és egy idõ után törvényszerûen jelennek meg a betegségek, vagy a depresszió.

Van úgy, hogy az ember akarata ellenére kényszerül erre a szerepre és akárhogy is küzd, nem tud ellene semmit tenni, mondjuk a harmadik férje/felesége is ugyanazt mûveli vele. Errõl a mechanizmusról és kezelésérõl a - link - oldalon tudhat meg többet.


- parkapcsolat.net -


 9.5 - 2 votes 
Translation

Online
Látogatók 2
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 4525, Legújabb tagunk: Timi11
Copyright : Phoenix Asztro™
Privacy Policy ::::: All rights reserved! ::::: Contact